Кадър Мая Манолова,Граждани от столичния квартал Княжево“  протестират срещу плановете

...
Кадър Мая Манолова,Граждани от столичния квартал Княжево“  протестират срещу плановете
Коментари Харесай

Мая Манолова предава от мястото на протеста във Владая

Кадър Мая Манолова,

Граждани от столичния квартал „ Княжево “  стачкуват против проектите за рационализация на железопътния сектор " София- Перник- Радомир ".

Мая Манолова предава от мястото на митинга. 



 

В 16 часа те тръгнаха от Владая, с цел да стигнат до Княжево. Очаква се присъединяване на над 100 автомобила, съобщи БНР. 

Проектът за рационализация е отчасти финансиран със средства от Евросъюза и включва комплицирана реорганизация на към този момент съществуващи железопътни трасета, както и построяването на нови през кварталите „ Княжево “, „ Горна баня “, „ Овча купел “, „ Факултета “ и „ Гевгелийски “.

Подобен вид ремонтна активност е нецелесъобразна, защото съществуват различни железопътни трасета, счита Александър Иванов, който е един от основателите на митинга.

" За нас този план е безусловно безразсъден план, защото тези непредвидими натоварвания от товарни влакове и пътнически влакове със скорости, които се плануват по план - от 120 км за товарните, от 160 до 200 км за пътническите да минават през урбанизирана територия, пет региона, осем квартала на град София наложително да се включат в това трасе, идвайки от тези направления и връщайки се назад към тях, наложително би трябвало да минават и през Централна гара, за какво е нужно всичко това ". 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР